Omgeving Zonder Vlieghinder praat tijdens webinar over toekomst Schiphol

Een vliegtuig landt op de nationale luchthaven.© archieffoto

Oegstgeest

’Hoe verder met de luchtvaart?’, is een van de grote vraagstukken van dit moment. Stichting Omgeving Zonder Vlieghinder (OZV) probeert daar in een ’webinar’ voor bewoners van de Leidse regio en de Bollenstreek een antwoord over te formuleren.

Het noordelijk deel van Zuid-Holland heeft volgens de bewonersorganisatie vaak te maken met overlast van laagvliegende vliegtuigen. „Landend vliegverkeer leidt in onze regio tot veel geluidsoverlast, omdat de toestellen vaak over grote afstand laag overvliegen. Als bewonersorganisatie betogen we al jaren dat dit niet nodig is en dat de hinder minder kan.”

Tijdens het webinar - dinsdag 2 februari vanaf 20 uur - staat het effect van vliegtuigen die vaak op hoog motorvermogen laag overkomen op de gezondheid van de bewoners centraal. „In het verlengde hiervan wordt ingegaan op de vraag hoe wonen en Schiphol samen kunnen gaan”, meldt OZV-voorzitter Jan Edens.

Hij hoopt dat naast bewoners ook regionale en lokale politici het online evenement bezoeken. „We vragen hen de ’boodschappen’ uit onze regio over te brengen aan de Tweede Kamer. De leden van Tweede Kamer – waarvoor half maart verkiezingen worden gehouden - gaan over de vraag ’hoe verder met de luchtvaart in Nederland’.’’

Ingrid Zandt van de GGD Kennemerland houdt een korte inleiding over het effect van de luchtvaart op de gezondheid van omwonenden. De Oegstgeestse wethouder Peter Glasbeek praat over de combinatie wonen en luchtvaart. En wetenschapper Walter Manshanden vertelt over de betekenis van Schiphol voor de economie. Verder is er een paneldiscussie.

Iedereen kan zich aanmelden voor de webinar via een e-mail naar mail@ozv.nu. OZV mailt dab een link die toegang geeft tot de bijeenkomst. De link is op dinsdag ook te vinden op www.ozv.nu.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.