Burgemeester en teamchef schenken koffie op de Beestenmarkt in Leiden: ’Voorkomen dat onze mooie stad lijdt onder rellen’

© Facebook

Peter van der Hulst
Leiden

Burgemeester Henri Lenferink heeft vrijdagavond met wijkagenten, handhavers en de teamchef van politie koffie en thee geschonken op de Beestenmarkt. Dit naar aanleiding van de oproep op sociale media om ’koffie 2.0’ te gaan drinken in Leiden. Een verkapte oproep om in de stad te gaan rellen.

Lenferink en de politie kozen er actief voor om met jongeren in gesprek te gaan op de Beestenmarkt. ,,We houden van koffie, daarom zijn we met een aantal wijkagenten, handhavers, burgemeester Lenferink en onze teamchef naar de afgesproken plek gegaan. Ook namen we uiteraard een paar kannen koffie en thee mee’’, laat de Leidse politie via Twitter weten.

,,De boodschap was duidelijk: wij willen nog steeds graag in gesprek met onze inwoners. En natuurlijk willen we voorkomen dat onze mooie stad lijdt onder de demonstraties en rellen rondom de discussie over de avondklok. We hebben veel aanloop gehad en zo verliep de avond gelukkig rustig. We willen iedereen bedanken voor de support en dankbetuigingen in deze roerige tijd’’, aldus de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De geste oogst waardering. ,,Wat een topactie’’, is een reactie op het bericht. ,,Tevens complimenten voor burgemeester Lenferink.’’

Op de Lammebrug zijn door agenten vlak na de invoering van de avondklok controles gehouden. Automobilisten moesten aantonen dat zij een geldige reden hadden om op straat te zijn. Verschillende mensen konden dat niet. De politie geeft aan meerdere boetes te hebben uitgedeeld.

In Noordwijkerhout is vrijdagavond een 19-jarige man aangehouden voor opruiing. Hij wordt er van verdacht op sociale media te hebben opgeroepen om op zaterdagavond te gaan rellen in Leiden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en zal worden verhoord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Video uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.