Boskoop blijft rustig na oproep tot rellen

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn riep de Boskopers op om zich aan de avondklok te houden.© Foto ANP

Wilfred Simons
Boskoop

De angst dat vrijdagavond rellen zouden losbarsten in Boskoop, is niet bewaarheid. De politie, die nadrukkelijk surveilleerde in het centrum van het dorp, zoals op de Zijde, de hefbrug en in de Snijdelwijk, heeft daar na de avondklok niemand op straat gezien.

Op niet nader genoemde sociale media zou de politie Alphen aan den Rijn afgelopen week signalen hebben opgevangen dat relschoppers tot actie zouden oproepen in Boskoop. De berichten waren in elk geval alarmerend genoeg voor burgemeester Liesbeth Spies om een oproep te doen dat toch vooral niet te doen. ,,Hou je aan coronaregels en avondklok. Alleen zo krijgen we samen de verspreiding van het virus onder controle. Dat is de enige weg uit de lockdown!”, was haar boodschap. Ook de dorpsraad Boskoop liet zich in gelijke bewoordingen uit.

Het bleef rustig, maar de schrik zit er in de gemeente Alphen aan den Rijn toch goed in. Maandagavond slaagde de politie er door grote inzet in om bijtijds spanningen te dempen op en om het Rijnplein en de Castellumstraat. Tussen de honderd en tweehonderd jonge mannen maar ook vrouwen kwamen toen in het centrum bijeen met als doel te ’demonstreren’ tegen de avondklok.

In Leiden stuntten de gemeente en de politie vrijdagavond door potentiële relschoppers van koffie en thee te voorzien. Dit naar aanleiding van een oproep op sociale media om ’koffie 2.0’ te gaan drinken in Leiden. ’Koffiedrinken’ is de afgelopen weken een eufemisme geworden voor reslhoppen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.