Waterpolosters van ZVL-1886 denderen door in bekertoernooi, ook AZC doet goede zaken

© Foto Hielco Kuipers

Wim Siera
Leiden

De bekercompetitie is nog maar net twee wedstrijden op streek maar nu al maken de waterpolosters van ZVL-1886 een sterke indruk.

De Leidse eredivisionist behaalde vorige week een knappe 18-11 overwinning op Het Ravijn en zaterdag was ZVL-1886 veel te sterk voor De Ham. De ploeg van Iefke van Belkum won met maar liefst 8-20.

De fysiek sterke thuisploeg had grootse plannen maar kon naarmate de wedstrijd vorderde het door de Leidse ploeg opgelegde tempo niet volgen. Na de 3-4 van Lizzy Terpstra kachelden de bezoekers nog voor het verstrijken van de tweede periode door na 4-12 en was het duel beslist. ,,Uitstekend gespeeld’’ oordeelde Van Belkum. De coach roemde vooral de werklust van haar pupillen. ,,Ze bleven gaan die meiden.’’ Voor ZVL scoorden Sterre Bijkerk (6), Hanneke Slagter (2), Nikki Meijer (2), Malissa van Rijn (2), Renee de Kleer (2), Laura Roels, Anna Pauli en Moran Lindhout.

De mannen van AZC deden zaterdag in de bekercompetitie heel goede zaken. Na de nipte 11-10 zege op ZPB van vorige week volgde zaterdag in het zwembad AquaRijn een zege op de gerenommeerde streekgenoot GZC/Donk.

Even leken de bezoekers na een 8-6 voorsprong met de zege aan de haal te gaan maar de thuisploeg toonde karakter en kwam in de derde periode weer op gelijke hoogte (9-9). In de laatste periode waren doelpunten schaars. Alleen AZC-aanvaller Laszlo Nagy schoot nog raak. Eindstand 10-9. Voor AZC scoorden Jacopo Mandolini (3), Laszlo Nagy (2), Andres Miralis (2), Adam Maklari, Zoltan Kelemen en Nathan de Zwaan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.