Noordwijk betaalt mee aan uitkijkpunt bij Tespelduyn

Impressie van het uitkijkpunt.

Impressie van het uitkijkpunt.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Noordwijkerhout

Op de ongeveer 23 meter hoge terp van golfterrein Tespelduyn in Noordwijkerhout komt een publiek toegankelijk uitkijkpunt. De gemeente Noordwijk verstrekt daarvoor een subsidie van 35.000 euro. Dit voorjaar wordt het uitkijkpunt geplaatst dat na voltooiing uitzicht biedt op de bollenvelden, duinen en het nabijgelegen Landgoed Keukenhof.

Onder de noemer B(l)oeiende Bollenstreek worden zogeheten ’belevingsroutes ontwikkeld’ waarbij bezoekers en inwoners meer te weten komen over de historie, het landschap en het verhaal van de Bollenstreek. Een van de wensen was een uitkijkpunt op de terp die nabij de Delfweg hoog boven de omgeving uitsteekt. Vroeger was het een vuilnisbelt, maar inmiddels liggen er al jaren verschillende holes van de golfbaan Tespelduyn op.

De golfers genieten daar volop van een prachtig uitzicht, maar straks kunnen ook passanten vanuit de hoogte de omgeving in zich opnemen. Aan de voet van de terp komt een brug, zodat het uitkijkpunt vanaf het naastgelegen fietspad toegankelijk wordt. Op een bord wordt informatie gegeven over de omgeving en de geschiedenis van de bollenteelt.

Peter Duivenvoorde, directeur van Landgoed en Golfbaan Tespelduyn, laat op de website van de gemeente Noordwijk weten, tevreden te zijn over de aanwinst. „Met een bescheiden ingreep kunnen we wandelaars en fietsers heel veel beleving bieden. De gemeente heeft de wens voor een uitkijkpunt reeds in 2005 uitgesproken en wij zijn verheugd dat wij hieraan medewerking kunnen verlenen. Het openbare uitkijkpunt is jaarrond echt van toegevoegde waarde voor iedereen die van de streek wil genieten.”

Het uitkijkpunt kost ruim een ton. Naast de 35.000 euro van de gemeente, draagt de provincie Zuid-Holland 40.000 euro bij en Holland Rijnland nog eens 25.000 euro. Tespelduyn gaf eerder al 5.000 euro uit aan het maken van een schetsontwerp.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.