Leids Bockhorst kleedt zich haastig aan voor de camera

Een duidelijke boodschap.© Foto bewoners Bockhorst

Loman Leefmans
Leiden

De aanwezigheid van een cameraploeg van Omroep Sleutelstad heeft in de Leidse wijk Bockhorst donderdagochtend tot een bliksemactie geleid. De bewoners riepen elkaar op om voor ramen, in tuinen en in enkele gevallen op geparkeerde auto’s hun ongenoegen te uiten met borden en spandoeken.

Laagbouwwijk Bockhorst, ingeklemd door Plesmanlaan, Haagse Schouwweg en Dr. Lelylaan, krijgt namelijk binnenkort de nodige bouwplannen te verduren. Enkele grote kantoorpanden aan de rand van de wijk mogen van het stadsbestuur een paar etages hoger worden gemaakt. In die kantoren komen na een grondige interne verbouwing appartementen voor nieuwe bewoners.

Het is niet de forse toename van het aantal wijkbewoners dat de huidige Bockhorsters het meest dwarszit. Het steekt wel dat de gemeente vergeet om daar ook voldoende parkeerplaatsen, speeltuintjes, groenstroken en andere noodzakelijke voorzieningen tegenover te stellen. Daarom stond er onder meer op de borden en spandoeken ’parkeren alleen voor bewoners’, ’vol is vol’, ’houd Bockhorst groen’ en ’geen kwantiteit maar leefbaarheid’ te lezen.

Later deze maand wordt de gewraakte verbouwing van de kantoorcomplexen besproken in de gemeenteraad.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Video uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.