GGD Hollands Midden: testen en vaccineren gaat maandag gewoon door

© Foto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Leiden

Het testen en vaccineren in Hollands Midden gaat maandag gewoon door. Wie wil mag de afspraak verzetten. Te laat of te vroeg komen is niet erg, laat de GGD Hollands Midden weten. ’We helpen u op het moment dat u er bent.’

In verband met de slechte weersomstandigheden gaf het KNMI voor zondag het weeralarm code rood af. Dat betekent dat iedereen met klem werd aangeraden thuis te blijven en alleen de weg op te gaan als het strikt noodzakelijk was. Voor de GGD was dat aanleiding om alle testlocaties en ook de prikhal in Leiden te sluiten.

Voor maandag geldt de minder zware code oranje, met het daarbij behorend advies om niet de weg op te gaan. Voor de GGD is dat reden om de deuren maandag toch weer te openen.

De gezondheidsdienst benadrukt dat ’veiligheid voor alles gaat’. Wie verhinderd is door de weersomstandigheden of het niet prettig vindt om de weg op te gaan, mag de afspraak verzetten.

Voor een test kan dat via coronatest.nl, of telefonisch via 0800-1202 Als het om een testlocatie van de GGD Hollands Midden gaat, kan ook worden gebeld met 085-0782878. Mogelijk duurt het iets langer om iemand aan de lijn te krijgen, want de GGD verwacht veel drukte.

Wie zijn afspraak voor het vaccineren wil verzetten, kan bellen met het nummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.