Welke ijsclubs hebben de natuurijsbaan geopend? Bekijk het op de kaart

De natuurijsbaan in Leiderdorp opende woensdag al voor kinderen en leden. Vanaf donderdag mag iedereen er met een reservering komen schaatsen.

De natuurijsbaan in Leiderdorp opende woensdag al voor kinderen en leden. Vanaf donderdag mag iedereen er met een reservering komen schaatsen.© Foto Hielco Kuipers

Nina Eshuis
Leiden/regio

Voor wie wel graag op natuurijs schaatst, maar het risico om door het ijs te zakken liever vermijdt, zijn er in de regio sinds donderdag minstens elf natuurijsbanen open. Heeft u schaatsers op natuurijs gezien? Stuur ons een mail.

Er is onder meer veilig te schaatsen in Voorschoten, Oude Wetering, Koudekerk aan den Rijn en Lisse. Voor alle natuurijsbanen geldt dat reserveren verplicht is. Bekijk de schaatsplaatsen op de kaart hieronder.

Leidsch Dagblad is op zoek naar natuurijs waar op geschaatst wordt. Heeft u schaatsers gezien of bent u zelf het ijs op gegaan? Stuur de precieze locatie en een foto naar redactie@leidschdagblad.nl

Tekst loopt door onder de kaart

De meeste ijsclubs openen de baan alleen voor leden, maar die in Leiderdorp, Lisserbroek en Ter Aar zijn voor alle schaatsliefhebbers toegankelijk. Op landijsbaan De Goerie in Katwijk mogen alleen jongeren tot en met 17 jaar de ijzers ombinden; voor die leeftijdsgroep gelden minder strenge coronaregels.

Twee ijsverenigingen zijn donderdag nog niet open, maar hopen vrijdag wel schaatsers te kunnen ontvangen. Dat zijn de ijsbanen in Nieuwkoop en Leimuiden. De ijsbaan van de Warmondse IJs- en Skeelerclub gaat helemaal niet open. Het bestuur heeft besloten dat ze vanwege het coronavirus de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de schaatsers en de vrijwilligers niet kan en wil nemen.

In Woubrugge bleek de namiddagse zon op donderdag funest. De ijsvloer bleek vrijdagochtend van onvoldoende kwaliteit om een mooie schaatsbaan te kunnen worden, schrijft de ijsvereniging op de website.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.