Nieuwkoop sluit aantal wegen af om schaatsdrukte op Nieuwkoopse en Langeraarse Plassen te voorkomen

Langeraarse Plassen.
© foto marieta kroft
Nieuwkoop

Om schaatsdrukte op de Langeraarse en Nieuwkoopse Plassen te voorkomen, heeft de gemeente zes toegangswegen afgesloten. Ook gelden op enkele plekken parkeerverboden.

Tot en met zondag 14 februari zijn de volgende wegen dicht : het Zuideinde (bij de Achttienkavelsweg) in Nieuwkoop, de Hogedijk in Zevenhoven, de Hollandse Kade (tussen Nieuwkoop en Woerden), de Paradijsweg in Ter Aar, het Kerkepad in Langeraar en de Groene Jonker in Nieuwkoop.

Verder is het verboden te parkeren op de Hollandse Kade, de Hogedijk, de Langeraarseweg, het Kerkepad en op het parkeerterrein bij het Kennedyplein in Nieuwkoop.

Op diverse plekken, zoals bij restaurant Tijsterman in Nieuwkoop, staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Foutparkeerders riskeren een boete en het wegslepen van hun voertuig. De gemeente plaatst weggesleepte auto’s op het terrein naast de begraafplaats aan de Westkanaalweg 83.

De gemeente roept schaatsers op om lopend of fietsend naar de plassen te komen. ’Het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.