Leerlingen uit Boskoop blijken echte voorlezers

Beeld van het door Peter Kwanten gefilmde juryberaad. Zijn beelden maakten de scholen dinsdag duidelijk wie de eerste winnaars zijn van de voorleeswedstrijd.

Paul van der Kooij
Boskoop

Gijs Hoogervorst van basisschool Aeresteijn in Langeraar, Evi Tange van de Immanuelschool in Boskoop en Isabeau van Noppen van de Rehobothschool in dezelfde plaats.

Van de voorleeskampioenen van negentien basisscholen uit Kaag en Braassem, Alphen en Nieuwkoop maakten zij de meeste indruk bij de eerste ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dat maakte de jury, bestaande uit de Alphense kinderboekenschrijver Gerard van Gemert, bibliotheekmedewerker Margreet Kuitems en journaliste Marieke Roggeveen, 16 februari bekend.

Voorrondes worden normaliter in de bibliotheek, met het oog op corona gebeurde dit jaar alles online. Zo stuurden de voorleeskampioenen een filmpje op waarin ze een fragment uit een kinderboek voorlazen en de juryleden merkten dat dat bij het beoordelen zijn voordelen heeft. Zo konden ze fragmenten meerdere keren bekijken om te checken of een kind al dan niet ’het publiek’ aankijkt.

De drie winnaars gaan door naar de volgende ronde, waarin bepaald wordt wie de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigt tijdens de landelijke finale op 26 mei.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.