Vier ezels als kwartiermakers in vernieuwde, Leidse kinderboerderij Kweeklust

Ezels op kinderboerderij Kweeklust.© Foto Hielco Kuipers

1 / 2
Loman Leefmans
Leiden

Corky, Marja, Yvonne en Saartje. Dat zijn de namen van de nieuwe bewoners van de opgeknapte kinderboerderij in park Kweeklust, op de grens van de wijken Lage Mors en Bockhorst. Hun ezelshok is vernieuwd en ook de directe omgeving heeft een opknapbeurt gekregen, zo meldt de website van de buurtvereniging.

Daarop staat ook een oproep om de dieren niet te voeren want ezels worden daar ziek van. Het kwartet heeft de afgelopen maanden gebivakkeerd bij het Joppe en logeerde bij de kinderboerderij in de Merenwijk. Een á twee keer per dag komen de gemeentelijke dierverzorgers naar de ezels kijken en er wordt nog gezocht naar vrijwilligers, ook voor de geiten en schapen. Een vergelijkbare oproep in de Stevenshof om daar de kinderboerderij nieuw leven in te blazen, heeft veel aanmeldingen opgeleverd.

Het konijnenhok van Kweeklust is onlangs tijdens een storm omgeblazen en onherstelbaar vernield. Daarvoor wordt nog een timmerman gezocht en in de tussentijd verblijven de knagers ook in de Merenwijk. Als ook een crowdfunding slaagt, komen niet alleen de konijnen terug, maar ook de pauwen, kippen en kalkoenen die vanwege een vogelgriepuitbraak elders in het land, uit voorzorg in quarantaine zitten in het Leidse Hout.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.