Week Zonder Vlees komt eraan

Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër.© Archieffoto

Van onze verslaggever

Een dagje zonder vlees gaat de nieuwe standaard worden, verwacht Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër. Om zoveel mogelijk mensen te laten proberen en proeven dat vegetarisch eten niet saai, smakeloos of ingewikkeld is, zal van 8 tot en met 14 maart de Nationale Week Zonder Vlees zijn.

Met de campagne, die dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt, hoopt Boerdam een flexitarisch eetpatroon te promoten, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten.

Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefst 101 liter water, 79 kilometer autorijden en 770 gram minder vlees.

Wie een jaar lang een dag per week geen vlees eet, bespaart bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 587 kilometer rijden (met de gemiddelde auto) en 750 liter aan water. Deelnemers die zich inschrijven (via weekzondervlees.nl) krijgen een kickstartpakket met onder andere recepten, groenteweetjes, kooktips en alle benodigde informatie voor een week zonder vlees.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.