Grote politieactie om illegaal feest in bunker Katwijkse duinen [video]

© Foto’s en video: Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 2
Internetredactie
Katwijk

Een illegaal feest in een bunker in de duinen van Katwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie beëindigd. Een aantal staande gehouden jongeren heeft een boete gekregen.

Na de melding van het feest, waar zo’n 50 tot 75 bezoekers zouden zijn, maakte de politie zich gereed voor een grote actie. Een hele rits eenheden, waaronder hondengeleiders, kwam ter plaatse om het feest een halt toe te roepen. De agenten verzamelden zich langs de N206 en reden vanaf daar naar de Wassenaarseweg om de duinen in te gaan.

(Tekst loopt door onder de foto)

© Flashlight Fotografie

Toen de politie in de buurt van de feestlocatie kwam bleek het bezoekersaantal lager te liggen dan gedacht. Een aantal feestgangers ging er te voet vandoor. Veel van hen zijn langs de weg of in het duin in de kraag gevat. Zo’n tien feestgangers zijn gefouilleerd en hebben een boete gekregen.

De politie wijst op de gevaren van feesten in bunkers. Door de slechte ventilatie is de kans op coronabesmetting relatief groot. Daarnaast is er een vergroot risico op koolmonoxidevergiftiging. Verder zegt de politie dat de natuur wordt verstoord. Vaak wordt er ook troep achtergelaten bij vergelijkbare feesten.

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.