TOP-korfballer Leon Braunstahl: ’Deze competitie is zwaar. We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we überhaupt mogen spelen, dus klagen wil ik absoluut niet. Maar alles is anders dan normaal en dat is pittig’

Nick Pikaar is voorlopig ook niet inzetbaar bij Top.© Archieffoto Taco van der Eb

Tessa de Wekker
Capelle aan den IJssel

Met de hakken over de sloot heeft TOP/Litta zaterdag tegen KCC de winst uit het vuur gesleept. In de laatste tien seconden kreeg de hekkensluiter van poule B van de Korfbal League nog drie kansen op de gelijkmaker, maar gelukkig voor TOP gingen die allemaal mis: 16-17.

TOP was moe. De Sassenheimers hebben een zware week achter de rug, met de midweekse inhaalwedstrijd tegen koploper Fortuna. Maar meer nog dan fysieke moeheid missen de spelers de mentale frisheid. ,,Deze competitie is zwaar. We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we überhaupt mogen spelen, dus klagen wil ik absoluut niet. Maar alles is anders dan normaal en dat is pittig’’, aldus Leon Braunstahl.

Spelers moeten in verband met de coronatests op de wedstrijddag uren van tevoren aanwezig zijn. Ze moeten een strak protocol volgen, er is geen publiek, de gezelligheid op de club is verdwenen en de competitie is zo compact dat ’even lekker in je spel komen’ er niet bij is.

TOP zit niet in een geweldige fase als team. ,,Normaal gesproken zou je nu een leuke activiteit met elkaar gaan doen. Even eten met zijn allen of zo. Maar dat kan niet. We zullen het anders moeten oplossen.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het moeilijkste voor TOP is dat het dinsdag twee spelers kwijtraakte met blessures. Alweer. Het wegvallen van Nick Pikaar (breuk in de elleboog na een keiharde val op de grond na een botsing met een speelster van Fortuna) en Paul Anholts (knieblessure waarvan de ernst op dit moment nog niet duidelijk is) betekende dat de toch al volle blessurebank momenteel overloopt. ,,Van de tien basisspelers aan het begin van het seizoen begonnen er tegen KCC vijf in het veld. Dat doet ook veel met de andere spelers.”

Het liep zaterdag niet in Capelle aan den IJssel. Het dynamische spel van TOP kwam er niet uit en bijna alle schoten tolden uit de korf in plaats van erin. De enige die zich aan de malaise onttrok was Celeste Split. De afgelopen weken speelde zij vooral tegen zichzelf, maar tegen KCC trok ze haar team door moeilijke tijden. Ook het samenspel met Barbara Brouwer verliep beter.

En ander lichtpuntje was de terugkeer van Tim Flokstra na een hamstringblessure. Die bewees na rust (9-7) meteen zijn waarde in de rebound.

,,We hebben een risico met Tim genomen. We wilden hem misschien in het slot even testen. Maar we hadden hem veel harder nodig. Gelukkig heeft zijn hamstring het gehouden. We hebben twee punten gepakt. Mooi was het niet, maar het was net genoeg.”

KCC-TOP/Litta 16-17

Scores TOP: Split 6, Snel 3, Brouwer 2, Mostard 2, De Koning 2, Tiggelman, Hendriks.

Korfbal League

KCCTOP/Litta16-17

Scores TOP: Split 6, Snel 3, Brouwer 2, Mostard 2, De Koning 2, Tiggelman, Hendriks.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.