Mannen AZC en ZVL strijden in juni om plek in halve finales van bekertoernooi

Wim Siera
Leiden

De mannen van ZVL 1886 hebben de tweede zege van de bekercompetitie bijgeschreven. De Leidse eredivisionist won zaterdag in het zwembad De Zijl in Leiden met 15-11 van Polar Bears.

Door de overwinning heeft de Leidse eredivisionist nog een kleine kans op de halve finale. ZVL 1886 is wel afhankelijk van de resultaten van andere ploegen zoals Het Ravijn. De definitieve eindrangschikking wordt pas opgemaakt in juni. Dan nemen de Leidenaars het op tegen een andere kanshebber Z&PC Amersfoort.

De tegenstander van zaterdag Polar Bears is wel uitgeschakeld in de bekercompetitie maar bood lange tijd goed weerwerk. Pas in de slotfase bogen de Edenaren het hoofd. De thuisploeg nam na de 10-9 voorsprong aan het begin van de vierde periode afstand door treffers van Jasper Haasnoot en Ruben Van Vierzen (12-9). De zege kwam daarna niet meer in gevaar. Doelpuntenmakers ZVL 1886: Haasnoot 5, Mark Visser 3, Van Vierzen 2, Claudio Brancatello 2, David Spijker 2 en Stan van Ruiten.

Ondanks de ongeslagen status van AZC (12 uit 4) is een halve finale plaats in de bekercompetitie nog steeds onzeker.

Met nog twee wedstrijden op het programma zitten GZC/Donk en ZV De Zaan op het vinkentouw. Zaterdag legden de Alphenaren wel een goede basis door buitenshuis SG Den Haag te verslaan. AZC won in het Hofbad in Den Haag met 11-7.

De wedstrijd verliep lange tijd naar wens voor de ploeg van Ron van der Wild (7-9) tot Jacoppo Mandolini in de vierde periode na een schermutseling voor vier minuten de kant kon opzoeken. AZC trok onder aanvoering van uitblinker Andreas (vijf treffers) toch de wedstrijd naar zich toe. Andere doelpuntenmakers AZC: Mandolini 2, Zoltan Kelemen 2 en Adam Maklari 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.