Inzamelingsactie voor begrafenis Cubaanse vrouw na dodelijke steekpartij in Noordwijk

© Archieffoto ANP
Noordwijk

Om de half februari bij een steekpartij in Noordwijk om het leven gekomen vrouw op Cuba te laten begraven, wordt via internet een inzameling gehouden. Daarvoor is een bedrag van 3.000 euro nodig. Maandagochtend stond de teller op zo’n 2.000 euro.

De Cubaanse vrouw werd in de nacht van 13 op 14 februari zwaargewond in haar woning aan de Abraham van Royenstraat aangetroffen, maar medische hulp mocht niet meer baten. Een 25-jarige Noordwijker is als verdachte aangehouden. Vorige week woensdag is zijn voorarrest door de rechter-commissaris met twee weken verlengd.

Om de laatste wens van de moeder van het slachtoffer te vervullen, een begrafenis op Cuba, is een inzameling begonnen. Daarbij wordt uitgegaan van twee scenario’s. Zo kan de vrouw in Nederland worden gecremeerd, waarna de as naar haar geboorteland wordt overgebracht, maar de initiatiefnemers hopen op genoeg geld om het stoffelijk overschot met hulp van het Rode Kruis en de Cubaanse ambassade te kunnen repatriëren, waarna ze op het eiland door haar familie kan worden begraven.

Lees ook: Buurt schrikt op van moord in Noordwijk, maar is niet heel verbaasd: ’Het gaat de verkeerde kant op, zei ik een paar maanden geleden al tegen vrienden’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.