’Vanaf 2 maart contactberoepen weer toegestaan, middelbare scholen deels open en teamsport tot 27 jaar. Avondklok wel verlengd’

© ANP
DEN HAAG

Bijna alle contactberoepen worden vanaf dinsdag 2 maart weer toegestaan. Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen dan weer opstarten. De uitzondering daarop is sekswerk. Eerder was al bekend dat kappers hun beroep weer mogen gaan uitoefenen.

Haagse bronnen melden aan de NOS en RTL Nieuws dat de betrokken ministers het besluit dinsdagmiddag hebben genomen. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen dit dinsdagavond tijdens een persconferentie gaan toelichten.

Er komen meer versoepelingen aan van de coronomaatregelen. Middelbare scholen gaan weer deels open en jongeren en jongvolwassen tot 27 jaar kunnen weer deelnemen aan een teamsport.

Niet-essentiële winkels mogen open op afspraak. Daarbij geldt waarschijnlijk de regel dat er maar één klant de winkel in mag.

De avondklok blijft nog wel van kracht. Die wordt met drie weken verlengd, tot 15 maart. De eenbezoekersregel blijft ook nog gelden.

RTL weet ook te melden dat er nog geen besluit is genomen over buitenterrassen. Burgemeesters pleiten ervoor deze zo snel mogelijk toe te staan, maar daarover wordt pas later een beslissing gemaakt. Dat komt waarschijnlijk op de persconferentie van 9 maart aan bod.

Meer nieuws uit Metropool

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.