Landgoed & Golfbaan Tespelduyn krijgt voor de derde keer gouden certificaat Green Key

Jos Ploeg en Peter Duivenvoorde tonen het gouden certificaat.
© Publiciteitsfoto
Noordwijkerhout

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn heeft het gouden certificaat van Green Key verkregen. Dat is een internationaal keurmerk voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

„Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Deze bedrijven gaan daarbij duidelijk een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist”, aldus Jos Ploeg die bij Tespelduyn toeziet op de duurzaamheid.

Het bedrijf kreeg voor de derde keer het gouden certificaat. Volgens Ploeg bijzonder omdat de eisen van Green Key steeds strenger worden. „Om het gouden certificaat te verkrijgen moet men naast dertig verplichte criteria ook nog eens voldoen aan dertig extra duurzame vereisten.”

Directeur Peter Duivenvoorde verwacht dat het keurmerk eraan bijdraagt dat Tespelduyn meer zakelijke bijeenkomsten kan houden voor bedrijfsleven en overheid. Hij wijst erop dat overheden de plicht hebben om duurzaam in te kopen en dat geldt ook voor vergaderingen en diners. Daarnaast wijkt Tespelduyn af van andere onderscheiden bedrijven. Duivenvoorde: „In Nederland zij wij het enige restaurant op een golfbaan dat aan deze strenge eisen voldoet.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.