Premium

Leiderdorper Thom is 27 en dus mag hij niet met zijn roeipartner Eise (22) het water op: ’Dan gaan we wel samen bier drinken of wandelen’

Eise en Thom mogen vanwege coronamaatregelen niet samen in een boot.
© Foto Hielco Kuipers
Leiderdorp

Thom Hofman (27) en Eise van Oijen (22) proberen al een jaar lang samen een marathon te roeien van vijftig kilometer. Maar door de coronacrisis hebben ze nauwelijks samen getraind. Terwijl de jongere studenten volgende week weer vol enthousiasme in de boot springen, blijven Hofman en Van Oijen op de kant sip achter. Hofman is nét iets te oud en daarom mag het niet.

Al een jaar lang lopen Thom Hofman en Eise van Oijen met het ’idiote’ plan rond om samen tien wedstrijden te roeien van vijftig kilometer. Als ze aan het marathonklassement meedoen en misschien zelfs winnen, dan krijgen ze een oorkonde van de Koninklijke Nederlands roeibond. „Dat leek ons mooi”, zegt Hofman. „Er zijn niet veel studenten die dit soort afstanden roeien. Bij het wedstrijdroeien leg je maximaal acht kilometer af. Vijftig kilometer lang afzien in een boot. Dat is toch fantastisch?”

Meer nieuws uit Sport Regionaal