Katwijk zet grond van voormalig hotel Riche aan Boulevard te koop: ’Ik ben heel benieuwd naar de plannen die ingediend gaan worden’

De sloop van hotel Riche in 2013.© Archieffoto

Hielke Biemond
Katwijk

De gemeente Katwijk zet deze maand de grond onder voormalig hotel Riche aan de Boulevard te koop.

Projectontwikkelaars kunnen plannen indienen om het gat op de kop van de Voorstraat op te vullen met huizen, maar er mag ook een nieuw hotel komen.

,,Het moet een mooi, nieuw pand worden dat past bij de huidige bebouwing aan de Boulevard’’, zegt wethouder Adger van Helden over de criteria. ,,Ik ben heel benieuwd naar de plannen die gaan worden ingediend.’’

Hij maakt daaruit een eerste selectie en vraagt die projectontwikkelaars om hun voorstel verder uit te werken. Op basis daarvan kiest Katwijk het beste idee uit voor deze prominente plek.

De gemeente kocht het voormalige hotel Riche acht jaar geleden voor 3,6 miljoen euro, in de eerste plaats om het te kunnen slopen. Het fiere gastenverblijf uit de wederopbouwperiode was verworden tot een dichtgetimmerd kraakpand dat veel inwoners pijn deed aan de ogen.

De laatste eigenaar, Maison Zen uit Haarlem, gaf de plannen voor hogere nieuwbouw op, door het aanhoudende verzet van omwonenden en de gemeente. Na een paar kortstondige verhuurperiodes aan horecaondernemers viel het pand ten prooi aan verval.

De gemeente maakte na de sloop in januari 2013 weinig haast met nieuwbouwplannen, en gaf het Natuurcentrum toestemming om een tijdelijk pand neer te zetten op de open plek.

Katwijk kan de opbrengst van de grond nu goed gebruiken in een tijd van noodgedwongen miljoenenbezuinigingen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.