CDA stelt vragen over de sluiting van behandelcentrum voor jongeren in Oegstgeest

Het orthopedisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen in Oegstgeest sluit per 1 mei de deuren.

Het orthopedisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen in Oegstgeest sluit per 1 mei de deuren.© Foto Cyclomedia

Theo de With
Leiden

Het CDA in de gemeenteraad van Leiden heeft schriftelijke vragen gesteld over de sluiting van een behandelcentrum voor jongeren in Oegstgeest.

Het gaat om behandelcentrum van Ipse de Bruggen, dat zich richt op tieners met een licht verstandelijke beperking. De financiering vanuit de regiogemeenten is onvoldoende om deze voorziening in stand te houden. Daarom sluit het orthopedagogisch behandelcentrum op het terrein van Curium in Oegstgeest per 1 mei de deuren.

Naar aanleiding van de berichtgeving in deze krant vorige week vraagt het CDA in Leiden zich af of er genoeg specialistische jeugdzorg in de regio overblijft. Duo-raadslid Tobias Sandoval Garcia vraagt zich af waar cliënten nu nog terecht kunnen en of zij niet stad en land moeten afreizen voor de juiste hulp.

Hij wil weten op welke locatie cliënten uit Leiden voortaan terecht kunnen. Ook maakt het raadslid zich zorgen over het feit dat liever wordt gekozen voor goedkopere ambulante jeugdzorg. Hij vraagt zich af of dit niet ten koste gaat van de kwetsbare, relatief zware jeugdzorggevallen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.