Burgemeester van Katwijk: ’Terecht dat de politie ingrijpt als jongeren zich niet aan de coronaregels houden’

© Flashlight Fotografie

Theo de With
Katwijk

Het was zaterdagavond behoorlijk onrustig in Katwijk. Een grote groep jongeren op het strand hield zich niet aan de coronaregels en zocht de confrontatie met politie en mobiele eenheid.

Aan het begin van de avond had een grote groep jongeren zich verzameld aan de zuidkant van het Katwijkse strand. Volgens burgemeester Cornelis Visser ging het om een groep van circa veertig mensen. Hij heeft het over twintigers.

Op het strand werd alcohol genuttigd en er werd onderling onvoldoende afstand gehouden. Dat was voor de politie reden in te grijpen. Toen de jongeren weigerden om weg te gaan, is een beroep gedaan op de mobiele eenheid.

Het leidde tot een korte confrontatie. De jongeren gooiden met bierflesjes, maar werden uiteindelijk uit elkaar gedreven. Hierbij is een aantal jongeren aangehouden en beboet.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Flashlight Fotografie

Ook na het ingaan van de avondklok om negen uur was het onrustig in Katwijk. Zo zorgde een groep jongeren voor overlast op de rotonde tussen de Parklaan en de Sportlaan. Er werd onder meer een stuk hout naar een passerende auto gegooid. Ook hier heeft de politie ingegrepen om de rust te herstellen.

Burgemeester Cornelis Visser zegt het jammer te vinden dat deze politie-inzet zaterdagavond nodig was. ,,De coronaregels gelden voor iedereen, ook voor twintigers. Ze lopen misschien zelf niet heel veel risico, maar kunnen wel hun ouders of grootouders besmetten. Daarom is er terecht ingegrepen.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

© Flashlight Fotografie

Het is de laatste weken vaker onrustig in het kustdorp. Twee weken geleden moest de politie ingrijpen bij een illegaal feest in een bunker in de Katwijkse duinen. Daarbij waren meer dan vijftig bezoekers.

,,In dat geval zijn er juist mensen van buiten Katwijk aangehouden’’, nuanceert de burgemeester. ,,Dit gebeurt ook niet alleen bij ons. Jongeren zitten al maanden thuis en willen eruit. Gelukkig kunnen ze tot 27 jaar weer in groepsverband sporten. Ik hoop dat er ook snel een versoepeling komt voor het onderwijs op hogescholen en universiteiten. Dat haalt hopelijk wat druk van de ketel.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.