Twijfel over leegstandsmanager Teylingen

De kruising Wilhelminalaan-Hoofdstraat.© foto leidsch dagblad

De hoek Wilhelminalaan-Hoofdstraat.© archieffoto

1 / 2
Sjaak Smakman
Teylingen

PvdA, CDA en GLT zijn vooralsnog tegen de aanstelling van een speciale leegstandsmanager voor de drie dorpscentra van Teylingen en zetten ook grote vraagtekens bij de aanstelling van een extra BOA de komende twee jaar voor toezicht tijdens het werk aan de centrumplannen.

De centrumplannen gaan volgens de huidige ramingen ongeveer 13 miljoen euro kosten. Dat is overigens exclusief de mogelijke kosten bij de terugkeer van Hoogvliet naar het centrum van Sassenheim. Een parkeerkelder onder het nieuwe Hortusplein kost ruim drie miljoen en de supermarkt is niet van plan om daaraan mee te betalen, bleek vorige week nog eens.

Over het grootste deel van het geld beslist de raad pas later, als de plannen heel concreet zijn, maar donderdag moet de raad groen licht geven voor 2,3 miljoen euro. Een groot deel daarvan is bestemd voor voorbereidingskosten en onderzoeken, maar het is ook voor onder meer de herinrichting van de straat Ter Leede in Warmond en het aanpassen van parkeerplaatsen aan de Wilhelminalaan in Sassenheim. Verder wil het college voor vier jaar een speciale programmamanager aantrekken, en voor twee jaar een leegstandsmanager en een extra BOA.

Bij die laatste functies twee zetten PvdA, CDA en GLT vraagtekens. Het college maakt niet duidelijk waarom de komende twee jaar een extra gemeentelijke handhaver nodig is, terwijl dat wel bijna twee ton kost. Hetzelfde geldt voor de speciale leegstandsmanager die het college voor twee jaar wil aanstellen. Wat is precies het gemeentelijke belang daarbij en in hoeverre is dat een taak van de gemeente, vragen ze zich af. Voordateen dikke ton wordt uitgegeven aan een leegstandsmanager, willen de drie partijen eerst degelijke argumenten horen van het college.

Het college wil al binnen een jaar beginnen met het mogelijk maken van wonen boven winkels, laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s, betere bebording, handhaving in de blauwe zones en kleine ingrepen in de Herenstraat in Voorhout en de hoek van de Hoofdstraat en de Wilhelminalaan in Sassenheim.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.