Aannemer Boskalis vervangt palen voor nieuwe Torenvlietbrug, scheepvaart bij Valkenburg ondervindt hinder van werkzaamheden

Hielke Biemond
Valkenburg

Aannemer Boskalis is deze week begonnen met de aanleg van de remmingwerken in de Oude Rijn voor de nieuwe Torenvlietbrug. Dat is de constructie in het water om schepen af te remmen en de gelegenheid te geven aan te meren.

De aannemer verwijdert eerst twaalf palen en plaatst er daar 25 voor terug, met behulp van een heischip, een werkschip en een ponton. De grootste nieuwe paal is ruim 25 meter lang en weegt bijna negentien ton. De werkzaamheden duren nog tot eind april. Autoverkeer tussen Leiden en Katwijk heeft er geen last van, de scheepvaart wel. Als het werk daarom vraagt, mag Boskalis de vaarroute maximaal dertig minuten afsluiten.

De aannemer sloeg in december vorig jaar de eerste paal voor de nieuwe Torenvlietbrug, die naast de huidige wordt gebouwd. Dat gebeurt in het kader van de aanleg van de Rijnlandroute. De N206 tussen Leiden en Katwijk wordt in dat kader verbreed. Daarvoor is ter hoogte van Valkenburg twee jaar lang een tijdelijke provinciale weg nodig. De aanleg daarvan is in volle gang.

Foto Hielco Kuipers

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.