Politiek Kaag en Braassem wil het openlijk hebben over plaatsing containerwoningen, deze maandag al

Zo moet de containerwoning in Kaag en Braassem eruit gaan zien.
Hier, aan het begin van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude, waren twee containerwoningen gedacht.
1/2
Kaag en Braassem

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op rond de plaatsing van twee containerwoningen in Kaag en Braassem, bedoeld voor mensen die niet in een gewone woonwijk passen.

Drie van de vijf plaatselijke partijen willen deze maandagavond namelijk in het openbaar aangeven wat ze vinden van de beslissing die B en W vorige week namen: helemaal opnieuw beginnen met de zoektocht naar de beste plek voor die huisjes en dat proces ook nog eens zo open mogelijk te laten verlopen.

Belangrijke aanleiding daarvoor was het naar buiten komen van het gemeentelijke Communicatieplan over de huisjes dat inwoners het idee gaf dat informatie werd achtergehouden. Toen het stuk op de gemeentelijke site terecht kwam en veel aandacht in de media kreeg, voelden B en W dat dat voor extra wantrouwen zorgde in het dorp waar zij al bijna grond hadden gekocht voor de ’bijzondere opvang’: Rijnsaterwoude. Ook bij partners zou het draagvlak zijn aangetast.

De beslissing riep al direct vragen op in de politiek, ook omdat B en W altijd hadden aangegeven dat de oude, gesloten methode de enige juiste was. Uiteindelijk hebben Pro Kaag en Braasssem, D66 en CDA - samen goed voor een ruime meerderheid in de gemeenteraad - verzocht een agendapunt toe te voegen aan een voor vanavond geplande commissievergadering. Ook om wellicht al vooruit te kunnen kijken naar het opnieuw starten van het proces.

Of de agenda ook echt wordt uitgebreid, wordt bepaald aan het begin van de vergadering die te volgen is via de gemeentelijke website. Hoe laat de vergadering is nog niet helemaal te zeggen. Eerst is er een hoorzitting over bestemmingsplannen. En die begint om 19.30 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.