Tegenstanders verbreding Amelisweerd planten bomen

ANP Producties | Bron: ANP

Actievoerders van de groep Amelisweerd Niet Geasfalteerd hebben een paar honderd jonge beuken en eiken geplant in het met kap bedreigde gebied bij Utrecht. "We doen dit ter compensatie voor ruim honderd bomen die in februari zijn gekapt. Rijkswaterstaat zegt dat dit gebeurde in het kader van onderhoud", aldus een woordvoerder van de bosbeschermers.

Op een groot veld tegenover het landhuis Nieuw Amelisweerd is zaterdagmiddag geprotesteerd tegen de verbreding van de snelweg A27 bij het landgoed en de daarmee gepaard gaande bomenkap. De actievoerders hadden een een lang lint aan spandoeken bij de ingang gehangen. Na afloop van de demonstratie zijn de spandoeken weer weggehaald.

De gemeente had toestemming gegeven voor maximaal 200 betogers op het veld. Een woordvoerder van de actievoerders zei dat het er ongeveer 300 werden. "Maar we hebben de coronamaatregelen goed nageleefd en voldoende afstand van elkaar gehouden."

De A27 aan de oostkant van Utrecht is een druk verkeersknooppunt. De A12 sluit erop aan en er is een vertakking naar de A28. Er staan in gewone tijden dagelijks files. In de jaren zeventig leidde de aanleg van de A27 door het landgoed Amelisweerd ook tot protesten en bezettingsacties.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.