Leidenaar Marijn Ververs wint met ZZ van Donar: ’Ik krijg zeker alle kans, dat voelt goed’

Marijn Ververs contra Leon Williams.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

Het was zaterdag een beetje een wedstrijd binnen een wedstrijd, al telde voor Marijn Ververs de zege van ZZ Leiden zeker het zwaarst.

De 22-jarige Ververs, dit seizoen gepromoveerd tot startende spelverdeler bij Leiden en in die hoedanigheid een wezenlijk onderdeel van het succes tot nu toe, vocht pittige duels uit met zijn tegenstrever aan Groningse kant, Leon Williams.

„Ik raakte een beetje geïrriteerd door hoe hij me verdedigde”, zei Ververs, alweer breeduit lachend na afloop. „Dat gaf me energie in de aanval.”

In het vierde kwart, met de wedstrijd ZZ - Donar op een kantelpunt, scoorde Ververs twee keer achter elkaar tegen Williams. „Daarmee gaf ik, geloof ik, het team wat extra’s. Er mocht veel vandaag, over en weer. Leon bleef maar op mijn armen tikken, en dat liet ik ook zien aan de scheidsrechters. Ze wilden er niet voor fluiten. Prima, ik liet me er niet door uit mijn spel halen.”

Op punten won Ververs het (12 tegen 9) maar beiden staan niet noodzakelijkerwijs op het veld om de bal er heel vaak in te gooien. De club van Ververs staat er momenteel beter voor, maar de Leidenaar wil iets wat Williams al heeft: geselecteerd worden voor Oranje. „Dat is wel een doel, ja, al zie ik dit niet als een concurrentiestrijd. Ik moet gewoon spelen zoals ik kan. Het is fijn dat ik het vertrouwen en de minuten krijg van coach Geert Hammink.”

De keuze van Hammink om Ververs eerste spelverdeler te maken betaalt zich vooralsnog uit. „Ik krijg zeker alle kans, dat voelt goed. Ik ben ook geen speler die in een paar minuten allemaal fenomenale ding doet, ik ben van de opbouw. Als team draaien we nu goed. Onze pieken zijn hoog, nu nog zorgen dat de dalen minder diep worden.’’

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.