Drie zaterdagavonden Alphense podiumartiesten online te zien vanuit Parkvilla

De spelers van Productiehuis Alphen.

Theo de With
Alphen aan den Rijn

Er is nog geen zicht op heropening van de theaters. Daarom heeft het Alphense cultuurcentrum Parkvilla aan drie plaatselijke podiumartiesten gevraagd een optreden te doen, dat via een livestream kan worden bekeken.

Drie zaterdagavonden achter elkaar kunnen Alphenaren genieten van achtereenvolgens theatergezelschap Productiehuis Alphen (PA), singer-songwriter Naomi Snell en verhalenverteller Arjen Siebel. Op verzoek van Parkvilla hebben zij een speciaal programma gemaakt, dat ze eenmalig in de theaterzaal spelen.

Productiehuis Alphen (PA) bijt komende zaterdag het spits af met het toneelstuk ’Schaduwkind’. De voorstelling wordt door vier vrouwen gespeeld en is ontstaan op basis van een aantal digitale brainstormsessies. Onder leiding van regisseur Lianne Loos is er een psychologisch drama gecreëerd, waarbij het publiek getuige is van twee zussen die het huis van hun overleden moeder ontruimen. Hierbij komt ook veel oud zeer naar boven.

De livestream van PA is op zaterdag 27 maart om 20.30 uur te zien. Na afloop van de voorstelling kunnen kijkers via de digitale chat in gesprek met de theatermakers.

Naomi Snell.

Naomi Snell

De volgende zaterdagavond is voor de in Alphen opgegroeide singer-songwriter Naomi Snell. Een paar jaar geleden veroverde ze met haar zelfgeschreven liedjes het hart van radio-dj Giel Beelen. Ze scoorde dan ook hoog als kandidaat in ’Giels Talentenjacht’. Haar debuutsingle ’Home’ was veelvuldig te horen, omdat die werd gebruikt voor een reclamespot van De Bijenkorf.

Inmiddels werkt Naomi Snell aan haar eerste EP. Op het podium van Parkvilla verschijnt ze zaterdag 3 april met haar moeder Aubrey Snell (saxofoon) en bassist Eli Westerveld, bekend van de rockband Venhill. Ze spelen voornamelijk rustige popliedjes.

Arjen Siebel.

VERhaler

De reeks wordt op zaterdag 10 april afgesloten door Arjen Siebel, die meestal optreedt onder de naam VERhaler. In Parkvilla vertelt hij onder begeleiding van Johanneke Lemkes op piano het verhaal ’Ademtocht’. Siebel neemt zijn luisteraars mee op een tocht langs tijd en eeuwigheid.

Kaarten voor de drie livestreams zijn te koop via www.parkvilla.nl. Er kan ook een theatermenu geboekt worden. Dat wordt verzorgd door restaurant Alfred’s Diner en kan thuis worden genuttigd.

xx

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.