Leidenaar volgens vrouw en kinderen huistiran, maar hij komt toch op vrije voeten

Cerberus
Leiden

Leidenaar Hamid K. (56) was volgens zijn vrouw en twee kinderen niets minder dan een huistiran, maar na drie maanden voorarrest komt de man binnenkort toch op vrije voeten.

,,Ik was altijd goed voor hen”, zei de verdachte tijdens de zitting maandag bij de Haagse rechtbank. Die laat nog eens onderzoeken of het gezin toch niet normaal functioneerde.

De officier van justitie vertelde dat de vrouw van K. en zijn dochter ondergedoken zijn. De zoon van de man zat echter gewoon in de rechtszaal. Alledrie deden ze aangifte tegen de Leidenaar. Hij zou ze meer dan twee jaar lang geslagen hebben tegen gezicht en lichaam. Ook dreigde hij hen te vermoorden, aldus de gezinsleden.

De vrouw verklaarde verder bij de politie dat ze 25 jaar lang door de echtgenoot binnengehouden is. Een van de kinderen vertelde dat ze te weinig te eten kregen, of dat ze juist gedwongen werden veel te eten. De zaak kwam aan het rollen nadat de 16-jarige dochter op school had verteld dat het niet goed met haar ging.

De advocaat van de Leidenaar zei maandag dat de zaak ’georkestreerd’ was door de echtgenote van K. Zij zou op die manier van haar man willen afkomen. De aangiften van de vrouw en de twee kinderen zouden te veel tegenstrijdigheden bevatten. De echtgenote zou gewoon buitenshuis gewerkt hebben, vertelde de advocaat. Ze kwam thuis te zitten door een angststoornis, en niet door haar echtgenoot.

De advocaat vroeg de rechtbank om maar liefst 27 getuigen te verhoren, die zouden kunnen bevestigen dat het gezin ’normaal’ was. De rechter vond dat te gortig, en wees drie getuigen toe. ,,Er is een stevige verdenking dat het gezin jarenlang mishandeld is”, meende de rechter. Maar dat moest wel verder uitgezocht worden. Zodra er een enkelband voor de Leidenaar beschikbaar is, mag hij zijn rechtszaak thuis afwachten. Contact met zijn gezinsleden is in de tussentijd ten strengste verboden

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.