Coronasteun voor ondernemers en inwoners Teylingen

Veel ondernemers komen in de problemen door corona.© foto anp

Sjaak Smakman
Teylingen

Naast Noordwijk en Lisse heeft de gemeente Teylingen besloten om voorlopig geen belasting te innen bij ondernemers en (sport)verenigingen. Zwaar getroffen inwoners van de drie gemeenten, plus die van Hillegom, kunnen een half jaar lang duizend euro per maand coronasteun krijgen.

Veel ondernemers worden zwaar getroffen en dat is ook voor Teylingen reden om de inning van de onroerendzaakbelasting (ozb), rioolheffing en precariobelasting op te schorten tot 30 november.

Ondernemers, (sport)verenigingen en instellingen kunnen hierdoor hun gemeentelijke belastingen later betalen. Inwoners moeten wel betalen, maar kunnen bij Belastingen Bollenstreek om een betalingsregeling vragen.

Daarnaast heeft het rijk voor coronagedupeerden de TONK (Tijdelijke Ondersteuning voor Noodzakelijke Kosten) in het leven geroepen. Sinds afgelopen vrijdag kunnen inwoners via de website van de sociale dienst (ISD) deze steun aanvragen.

De TONK is een vorm van bijzondere bijstand en elke gemeente kan hiervoor zijn eigen beleid bepalen. Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen hebben besloten dat huishoudens die voldoen aan de voorwaarden voor maximaal zes maanden maximaal duizend euro per maand rijgen.

Onder meer een terugval van inkomen met de helft of meer of een nog resterend inkomen van minder dan 150 procent van de bijstandsnorm (2.189 euro netto per maand voor een stel, 1.532 euro netto voor een alleenstaande) zijn daarbij normen. De precieze voorwaarden zijn te vinden op de website van de ISD (www.isdbollenstreek.nl). De TONK loopt van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.