Unity blijft lokale omroep voor Leiderdorp: ’We willen houden wat we hebben’

Radiomaker Rudo Slappendel van Unity FM mag door in Leiderdorp.© Foto Taco van der Eb

Aad Rietveld
Leiderdorp

Radio- en televisieomroep Unity blijft de lokale omroep voor Leiderdorp.

De gemeenteraad besloot maandagavond unaniem om het Commissariaat voor de Media te adviseren de zendvergunning ook voor de komende vijf jaar aan Unity te gunnen. De poging van de Leidse lokale omroep Sleutelstad om de vergunning over te nemen en de lokale omroep voor Leiderdorp te worden, is daarmee mislukt.

Met de steun voor Unity volgden de raadsleden het advies van burgemeester en wethouders. De hele raad is tevreden met de nieuwsvoorziening van Unity. ,,En het is niet nodig om dingen te veranderen als er geen sprake is van een probleem’’, aldus GroenLinks-raadslid Bob Vastenhoud. ,,We willen houden wat we hebben’’, zei fractievoorzitter Mirjam van der Stelt van het CDA.

Alleen D66 en CU/SGP gaven er blijk van dat zij wat moeite hadden gehad met de keuze. Beide partijen zagen graag dat Unity en Sleutelstad zouden samenwerken. Pogingen daartoe zijn echter tot nu toe steeds stukgelopen.

Directeur Rudo Slappendel bedankte de gemeenteraad voor het in Unity gestelde vertrouwen. ,,Wij zullen doorgaan met ons te bewijzen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.