Verkoop Bonaventuracollege Roelofarendsveen is erg dichtbij gekomen en tegelijk ook weer niet

Beeld uit 2014; gaat het Bona-gebouw opnieuw leven?
© Foto Holland Media Combinatie
Roelofarendsveen

De verkoop van het voormalige Bonaventuracollege in Roelofarendsveen is nu wel erg dichtbij gekomen. De gemeente Kaag en Braassem, eigenaar van het pand aan de Schoolbaan, heeft een verkoopovereenkomst getekend met Verdel ICT en Media.

Idee is dat het schoolgebouw zo veel mogelijk in stand blijft. Lokalen blijven lokalen, al zullen daar straks kenniswerkers zitten in een omgeving vol high-tech. In de toneelzaal met eigen entree zijn verenigingen weer net zo welkom als vroeger.

De aula kan een ontmoetingsplek blijven. Voor de werknemers van het bedrijf en hun gasten, maar ook voor de jongeren en starters uit de 24 ’sociale’ appartementen die op de plek van de gymzaal zijn gedacht. Zodra die zaal het veld heeft geruimd, ontstaat ruimte voor twee gebouwtjes van drie etages die een binnentuin met bankjes, picknicktafels en wat groen delen met het hoofdgebouw.

Om dergelijke plannen mogelijk maken moet wel eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd. Als dat op 1 januari 2023 nog niet rond is, mag de koper de overeenkomst ontbinden. Om die kans zo klein mogelijk te maken, start de bestemmingsplanprocedure binnen drie maanden.

Het gebouw stond voor 1.850.000 euro in de boeken en één van de doelen bij de verkoop was om dat bedrag ook te halen. Hoewel dat doel net niet gehaald is, laten B en W de raad weten toch in te stemmen met de overeenkomst. Het tweede doel, iets betekenen op maatschappelijk gebied, zou namelijk wel worden gehaald wanneer hier de sociale woningen komen waar zo’n behoefte aan is in de gemeente.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.