Wethouder belooft ’bijenvoedselbank’ aan Leidse Surinamestraat dit jaar niet te maaien

Het groen tegenover Het Gebouw aan de Surinamestraat, waar de bijenvoedselbank vorig jaar werd weggemaaid

Het groen tegenover Het Gebouw aan de Surinamestraat, waar de bijenvoedselbank vorig jaar werd weggemaaid© Foto Bram Pater

Aad Rietveld
Leiden

Wethouder Ashley North (GroenLinks) heeft het hem zelf beloofd, zegt Leidenaar Bram Pater. De bijvriendelijke bloemen die hij met vrijwilligers van ’Een Goede Buur’ zaait aan het water in de Surinamestraat, worden dit jaar met rust gelaten.

Vorig jaar ging het helemaal mis met de ’bijenvoedselbank’ die Pater en anderen in april hadden gezaaid aan de waterkant bij Het Gebouw aan de Surinamestraat. Op de jaarlijkse zaaidag in april strooiden zij het bloemzaad uit, iets meer dan een maand later liet de gemeente de groenstrook maaien, omdat een aantal buurtbewoners de hoge planten langs het water gevaarlijk vond voor kinderen.

De zaaiers hadden hun actie wel gemeld bij de gemeente, maar blijkbaar was de boodschap niet goed doorgekomen. ,,Ik heb nog wel foto’s toegestuurd gekregen van mensen die het bijvriendelijke mengsel in hun tuin hadden gezaaid’’, vertelt Pater. ,,Dat zag er prachtig uit, heel kleurrijk.’’

Dit jaar kan het niet weer zo mis gaan. De wethouder heeft hem uitdrukkelijk beloofd dat de bijenvoedselbank niet weer wordt weggemaaid, zegt Pater. Wie mee wil doen aan de actie kan bij hem ’Een Goede Buur’ in Het Gebouw aan het Arubapad zakjes zaad ophalen. De Nationale Zaaidag is dit jaar op donderdag 22 april.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.