KNMI geeft code geel af voor maandagavond: kans op windstoten tot 100 kilometer per uur, lokale gladheid en winterse buien [update]

© Foto ANP

Internetredactie
AMSTERDAM

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft maandagmiddag code geel afgegeven voor onder andere de provincies Noord- en Zuid-Holland.

De meteorologische dienst waarschuwt dat er in de avond in het westen en het noorden kans is op zware windstoten. Ook vanaf de avond is er kans op lokale gladheid door winterse buien.

Vanaf het einde van de maandagmiddag is er, tijdens de buien, kans op zware windstoten van tachtig tot honderd kilometer per uur, vanuit noordwestelijke richting. In de loop van de nacht neemt de wind weer af.

Lokaal kan er kans zijn op lokale gladheid, als gevolg van hagel- en sneeuwbuien vanuit het noorden. De gladheid duurt, zo is de verwachting, tot dinsdagochtend ongeveer negen uur, aldus de meteorologische dienst.

Schade lijkt voorlopig mee te vallen

Aan het einde van de maandag lijkt de schade mee te vallen. Op het strand van Castricum hadden strandhuisjes water- en stormschade, in Den Helder liet een zijgevel van een woning los door rukwinden. En in Naarden liep een auto schade op door een boomtop die afbrak.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Video uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.