GGD opent nu ook sneltestlocaties voor medewerkers onderwijs en kinderopvang in Leiderdorp en Teylingen

De antigeensneltest voor medewerkers van scholen en kinderopvang.© Foto ANP

1 / 2
Marieta Kroft
Leiderdorp/Teylingen

Medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang in Leiderdorp en Teylingen kunnen nu ook in de eigen gemeente voor schooltijd terecht voor een coronasneltest.

De GGD opende dinsdagochtend een sneltestlocatie in BSO Het Koetshuis in Leiderdorp. Vanaf donderdag kunnen onderwijsmedewerkers in de gemeente Teylingen terecht in Kindcentrum Sterrenwerk in Sassenheim.

Een GGD-team staat vanaf 7.00 uur klaar om iedereen met coronagerelateerde klachten te ontvangen voor een zogeheten antigeensneltest. Een afspraak maken is niet nodig. Een kwartiertje na de test weet de medewerker of hij corona heeft of niet. Zo niet, dan kan hij of zij weer aan het werk. Wie in quarantaine zit, kan alleen op of na de vijfde dag langskomen voor een sneltest.

De GGD streeft ernaar in elke gemeente in Hollands Midden een sneltestlocatie voor medewerkers uit het onderwijs en de kinderopvang te openen. De afgelopen weken kwamen er al locaties in scholen in Leiden en in Noordwijk en in de Goudse regio. Ze blijken in een behoefte te voorzien, aldus de GGD. ,,Op dit moment is nog niet bekend wanneer er nieuwe testlocaties op scholen bij komen’’, aldus een woordvoerster. ,,We zijn nog diverse opties aan het bekijken en we worden soms ook door schooldirecties benaderd. In beide gevallen onderzoeken we of de ruimte in een bepaalde school geschikt is.’’

Onderwijsmedewerkers die nog niet in de gemeente van hun school of kinderopvang terecht kunnen, kunnen alleen op afspraak voor een sneltest terecht op de testlocatie van de GGD aan de Verbeekstraat in Leiden.

Lees ook: GGD opent nu ook sneltestlocaties op twee Leidse basisscholen: ’Verkouden en een negatief? Snel weer voor de klas!’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.