RCL Leiderdorp kijkt met spanning naar de overschrijvingstijd. ’Leden zeggen: jullie leveren niet’

RCL-voorzitter Dick van der Bijl; ,,Sportief is het horror.’’© Archieffoto

Aad Rietveld
Leiderdorp

RCL in Leiderdorp ziet met enige angst de overschrijvingstijd in het amateurvoetbal tegemoet. ,,Het wordt spannend’’, zei voorzitter Dick van der Bijl dinsdag tegen wethouder Willem Joosten (VVD /sport), die met collega Rik van Woudenberg (D66 /duurzaamheid) het voetbalcomplex in sportpark De Bloemerd bezocht.

De wethouders kwam naar RCL om de veldverlichting te bekijken, waar sinds kort led-lampen in zitten.

De gemeente investeerde honderdduizend euro in de energiezuinige verlichting van de velden van RCL en de buitenbak van manege Liethorp. Een goede stap op weg naar de doelstelling van Leiderdorp om in 2050 energieneutraal te zijn, aldus Van Woudenberg.

De voetbalclub is er blij mee. Samen met de 270 zonnepanelen op het dak, zorgt de led-verlichting ervoor dat RCL in het nieuwe clubgebouw per jaar tienduizend euro minder kwijt is aan energie dan in het oude.

Van der Bijl maakte zich zorgen om de toekomst, vertelde hij de wethouders. ,,Sportief is het horror’’, zei hij over de coronabeperkingen. Al voor het tweede seizoen is er geen competitie. Daardoor daalde het ledental al van 1250 naar 1200, maar de voorzitter is vooral bezorgd over hoe het gaat in de aanloop naar het nieuwe komende seizoen. ,,Leden betalen toch 250 euro aan contributie en die zeggen: jullie leveren niet.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.