Noordwijk meldt zich voor cultureel Fieldlab-evenement

Roza van der Veer
Noordwijk

De gemeente Noordwijk heeft zich aangemeld voor een zogeheten Fieldlab- experiment. Het daarbij om een cultureel evenement in theater De Muze en een evenement voor en door jongeren, wellicht op het strand.

Dat maakte burgemeester Wendy Verkleij dinsdagmiddag bekend. Ook gaf zij aan voorstander te zijn van het openen van terrassen.

Noordwijk heeft gereageerd op een landelijke oproep aan gemeenten of zij bereid zijn om een fieldlabactiviteit te organiseren. Eerder werden experimenten gehouden zoals een theatervoorstelling, een zakelijk congres en een voetbalwedstrijd.

Doel is om te kijken of en hoe dergelijke evenementen kunnen plaatshebben, zonder dat het coronavirus kan toeslaan. Voor de deelnemers aan een dergelijk experiment betekent het dat zij bijvoorbeeld bereid zijn om een sneltest te ondergaan of een negatieve coronatest te overleggen.

Wat er precies in Noordwijk wordt georganiseerd, is nu nog niet duidelijk.

Verkleij: ,,Heel veel gemeenten melden zich aan voor een evenement. We moeten nu afwachten wat er precies mogelijk is waarbij we ons aan de spelregels moeten houden. Alleen niets doen, vinden wij geen optie.’’

Verkleij constateerde dat meer mensen behoefte hebben om samen te komen. ,,Met mooi weer wordt het een steeds grotere uitdaging om de regels te handhaven. Ik ben dan ook een voorstander van het openstellen van de terrassen. Zo kun je die ontmoetingen beter regelen en reguleren. Maar het moet natuurlijk wel in balans blijven met de zorg.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.