Eerste paal voor laatste fase Noordelijke Randweg

Marlies Volten trilt de damwand in voor de bouw van de brug over de Haarlemmertrekvaart.© foto Sven van der Vlugt

Sjaak Smakman
Voorhout

Met het intrillen van een damwand voor de nieuwe brug over de Haarlemmertrekvaart, gaf wethouder Marlies Volten vrijdag het startschot voor de laatste fase van de aanleg van de Noordelijke Randweg.

De weg moet de Herenstraat in Voorhout verlossen van veel doorgaand verkeer en wordt de belangrijkste ontsluiting voor autoverkeer van de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst. Daar moeten de komende jaren ongeveer negenhonderd woningen worden gebouwd.

De aanleg van de brug en de aansluiting op de Leidsevaart (N444) via een rotonde, is de laatste fase van het project. Al eerder werd de voorbelasting op het tracé van de nieuwe randweg aangebracht. In opdracht van ProRail en de gemeente is afgelopen anderhalf jaar de onderdoorgang onder het spoor gebouwd, net als deze laatste fase door Heijmans. De spooronderdoorgang wordt deze maand opgeleverd.

De wethouder is blij met deze volgende stap. ,,De Noordelijke Randweg is van heel groot belang voor een goede bereikbaarheid van Voorhout en voor de verbetering van de verkeersveiligheid in het centrum van Voorhout”, aldus Volten. Volgens verkeersberekeningen zou het verkeer in de Herenstraat met ongeveer 40 procent kunnen afnemen. Het is de bedoeling om van de winkelstraat veel meer een verblijfsgebied te maken.

De komende maanden krijgen de bouw van de brug over de Haarlemmertrekvaart en de aanleg van de nieuwe aansluiting op de provinciale weg N444 hier verder vorm. Het totale project is volgens de planning in de zomer van 2022 gereed.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.