VVD Leiden wil meer perspectief voor de eenzame student, FieldLab-experiment voor verenigingen

Daphne Stolwijk
Leiden

VVD Leiden vraagt het college of er snel meer ruimte voor activiteiten van studentenverenigingen mogelijk is.

Het Leidsch Dagblad publiceerde eerder deze week een artikel over de creatieve manieren waarop studentenbesturen hun leden betrokken houden.

Lees ook: Besturen van studentenverenigingen doen hun uiterste best om leden betrokken te houden: ’Ze hebben geen zin om na online colleges nog een hele avond naar een scherm te staren’

Naar aanleiding hiervan stelt de VVD in de Leidse gemeenteraad schriftelijke vragen over mogelijke ruimte voor activiteiten van studentenverenigingen.

Studentenverenigingen doen de uiterste best om activiteiten voor hun leden te organiseren. Daar mag Leiden trots op zijn, vindt duoraadslid Maaike van Vliet. Daarin mag Leiden als studentenstad best landelijk vooroplopen, vindt de VVD.

Van Vliet vraagt of de gemeente een tijdelijk terras kan inrichten voor studentenverenigingen zonder buitenruimte, zodat leden toch kunnen samenkomen. Daarnaast vraagt Van Vliet of het College bereid is te zorgen dat Leidse studentenverenigingen ingezet worden als Fieldlab-testlocaties.

Van Vliet kijkt ook verder in de toekomst, naar de El CiD-week in augustus. Ze vraagt of het college bereid is om met studentenverenigingen te spreken over ruimte zodat zij nieuwe studenten fysiek kunnen verwelkomen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.