Licht voor Leidse sportboulevard definitief op groen

De Leidse sportboulevard.© Afbeelding gemeente Leiden

Loman Leefmans
Leiden

Het was een formaliteit, maar daarom niet minder belangrijk. De Leidse gemeenteraad heeft in meerderheid ingestemd met de bouw van een nieuw, groot, Leids sportpaleis aan de Voorschoterweg, met een overdekt zwembad en een schaatscentrum onder één dak.

Het project heeft een jaar vertraging opgelopen en kost de gemeenschap circa 36 miljoen euro. En alleen de lokale VVD is en blijft, mede vanwege de hoogte van dat bedrag, mordicus tegen het project. Het nieuwe sportcentrum vervangt de verouderde ijsbaan aan de Vondellaan en het Vijf Meibad aan de Boshuizerlaan. Op de plek van die twee verrijzen zo goed als zeker woningbouwprojecten.

De nieuwe sportaccommodatie wordt gebouwd door de firma De Vries en Verburg uit Stolwijk die daarbij ook enkele onderaannemers inzet uit de regio. Volgens een voorzichtige schatting ligt de sportboulevard, zoals wethouder Paul Dirkse (D66) het noemt, er in 2023. Mogelijk komt er een hardloopbaan omheen, een denksportcentrum naast, en een sportschool ín het nieuwe complex.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.