Rectificatie brief Lezers Schrijven

Raadhuis De Paauw. Briefschrijver schreef ’bizarre’ uitspraak toe aan verkeerde spreker.© Foto Hielco Kuipers

Wilfred Simons
Wassenaar

In de brief van Teun Bruna, zaterdag in de rubriek ’Lezers Schrijven’, staat een verkeerd toegeschreven citaat. De uitspraak ’Bizar, omdat je dochter geen wethouder wordt, zou ze Wassenaar in een bestuurlijke crisis willen storten’ is niet gedaan door burgemeester Leendert de Lange, maar door VVD-fractieleider Laurens van Doeveren.

Bruna reageerde op een motie van wantrouwen, die raadslid Brenda van Hagen van de politieke partij DITdus! begin april indiende tegen De Lange. Van Hagen is boos omdat haar dochter Rebecca Talbot door ’achterkamertjespolitiek’, waarbij De Lange een rol zou hebben gespeeld, geen kans zou hebben gemaakt op een wethouderschap in Wassenaar.

De beschuldigingen misten alle grond en geen enkel raadslid steunde de motie van wantrouwen. Toch zei De Lange na afloop van de vergadering dat hij was ’geraakt’. ,,Ik loop al een tijdje mee in het bestuur’’, tekende het Leidsch Dagblad op uit zijn mond. ,,We hebben een procedure gevolgd waarin in alle openheid de raad is meegenomen. U mag kritiek hebben op de burgemeester, maar laat het wel ergens op gebaseerd zijn. Elke aantijging werp ik verre van mij.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.