Zwemster Kromowidjojo klopt Heemskerk op 100 meter vrije slag, Arno Kamminga wint 100 meter schoolslag [video]

Femke Heemskerk na haar finale 100m vrije slag in de Eindhoven.© ANP

ANP
EINDHOVEN

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft bij de olympische kwalificatiewedstrijden in Eindhoven de 100 meter vrije slag gewonnen. Kromowidjojo bleef Femke Heemskerk uit Roelofarendsveen met 53,13 ruim voor. Heemskerk tikte aan in 53,62.

Kromowidkojo was ruim sneller dan de 53,43 waarmee ze zich bij de WK zwemmen in Gwangju al had geplaatst voor de Olympische Spelen.

Op de vraag waar ze het allemaal voor doet, antwoordde ze "de Olympische Spelen, de hele wereld kijkt ernaar, dat is het ultieme".

Heemskerk had zich een dag eerder verzekerd van het tweede startbewijs voor Tokio op de 50 meter vrije slag achter Kromowidjojo.

Ze was met 24,28 sneller dan haar concurrente Valerie van Roon, die zich eind vorig jaar in Rotterdam dacht te hebben gekwalificeerd voor Tokio.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Heemskerk, die toen na een coronabesmetting bij haar echtgenoot niet kon starten, kreeg na een tuchtzaak alsnog een extra kans in Eindhoven en greep die.

Katwijker Arno Kamminga won de 100 meter schoolslag in 58,64. Dat was ruim onder de limiet voor Tokio, waaraan hij al eerder had voldaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stan Pijnenburg bleef met 48,63 op de 100 meter vrije slag maar net boven de olympische limiet van 48,52. Met zijn tijd bleef hij wel opnieuw onder de kwalificatie-eis voor de EK in Boedapest.

Sharon van Rouwendaal voldeed op de 400 meter vrije slag aan de limiet voor de EK zwemmen in Boedapest. Van Rouwendaal won de 400 meter in 4.09,70 en bleef daarmee ruim onder de EK-limiet.

Tes Schouten won de 100 meter schoolslag in 1.08,12. Daarmee was ze duidelijk langzamer dan haar eigen toptijd van 1.06,92, waarmee ze zich in december plaatste voor de Olympische Spelen van Tokio.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.