Waterpoloërs ZVL-1886 zijn te wisselvallig en missen play-offs na puntloos weekeinde [video]

David Spijker scoorde zaterdag drie keer tegen Donk.© Foto Taco van der Eb

Wim Siera
Leiden

Het is de waterpoloërs van ZVL-1886 niet gelukt de play-offs te bereiken. De Leidenaars waagden nog wel een moedige poging maar kwamen in de dubbele speelronde tekort om de cruciale puntenwinst bij te schrijven.

Zaterdag verloor ZVL-1886 in eigen bad met 12-10 van naaste concurrent GZC/Donk en een dag later was Het Ravijn met 12-9 te sterk. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is de nummer acht van de ranglijst niet meer te achterhalen.

Ondanks het mislopen van de play-offs zit er toch wel muziek in de Leidse eredivisionist. Het nog zeer jonge ZVL-1886 speelt, zoals bleek uit de twee laatste ontmoetingen, te wisselvallig om mee te doen om de landstitel. Zo ging de ontmoeting tegen streekgenoot GZC/Donk verloren in de openingsfase (0-3).

De time-out van coach Otto Kolling, hij verving Niels Joor, bood wel soelaas maar verder dan de 6-7 van David Spijker in de derde periode kwam de thuisploeg niet. David Spijker doelpuntte driemaal. Ruben van Vierzen, Claudio Brancatello en Stan van Ruiten kwamen tot twee treffers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tegen Het Ravijn leek ZVL-1886 tegen een grote nederlaag aan te lopen. Met nog twee minuten te spelen stond het 12-5 waarna de bezoekers alsnog op stoom kwamen: 12-9. De Leidse treffers kwamen van Claudio Brancatello (3), Jasper Haasnoot (2), David Voorvelt, Ruben van Vierzen, Mark Visser en David Spijker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AZC plaatste zich wel voor de nacompetitie. Tot veel vreugde leidde dat niet. Zaterdag verloor AZC met 13-11 van middenmoter BZC en op zondag stapte UZSC met een 7-6 zege uit het water. De ploeg van trainer Ron van der Wild is terug te vinden op de vijfde plaats. Het verlies tegen BZC sprong het meest in het oog. AZC slaagde er niet in een 11-8 voorsprong over de streep te brengen. Tegen UZSC kwamen de Alphenaren beter voor de dag, maar tot een zege leidde dat niet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.