Buitenschoolse opvang vanaf maandag weer open

© Archieffoto
DEN HAAG

De buitenschoolse opvang gaat vanaf maandag weer helemaal open. Dat melden Haagse ingewijden, na berichtgeving van RTL Nieuws. Voor de bso’s gaan dezelfde coronaregels gelden als voor basisscholen.

Dat wil onder meer zeggen dat kinderen onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te bewaren. Voor het personeel geldt die regel wel. Als op een opvanglocatie één iemand in de groep besmet raakt, moet de hele groep in quarantaine.

De bso’s waren wel open voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Voor de rest bleven ze dicht om te voorkomen dat kinderen van verschillende scholen hier zouden samenkomen en contact zouden hebben. Ook noodzaakte de sluiting ouders om thuis te blijven werken.

De kinderopvang en de basisscholen gingen begin februari al weer open. Die waren sinds medio december dicht, net als het voortgezet onderwijs. Middelbare scholieren kunnen sinds maart weer voor minstens een dag in de week naar school.

De opening van de bso’s wordt dinsdagavond tijdens de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge bekendgemaakt. Daar worden verder geen versoepelingen verwacht. De verruimingen zijn verschoven naar 28 april.

Meer nieuws uit Metropool

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.