Geen Ahoy-finale voor korfballers van TOP: PKC is in derde en beslissende duel veel te sterk

© Foto Taco van der Eb

Hein ten Berge
Papendrecht

Het seizoen van de korfballers van TOP/Litta eindigde dinsdagavond in Papendrecht op pijnlijke wijze. Thuisploeg PKC was in de derde en beslissende halve finale van de play-offs met 29-19 veel te sterk voor de Sassenheimers en plaatst zich daardoor voor de finale die zaterdag in Ahoy wordt gespeeld.

Het was zo’n wedstrijd waarin alles moet kloppen om als beste uit de strijd te komen. En dat was het geval bij PKC dat bij vlagen over TOP heen walste. Celeste Split zette TOP op voorsprong maar daarna nam PKC meteen het heft in handen. Amper vijf minuten later stond het al 5-1 en hingen de bezoekers in de touwen.

Waar bij PKC bijna alles lukte, liep TOP constant achter de feiten aan. PKC was scherper en feller en heerste op alle fronten. Eigenlijk kon alleen Julia Schuiling, die in de basis stond, zich aan de Sassenheimse malaise onttrekken. Ook de jarige Mick Snel beleefde een waardeloze 28ste verjaardag. De blikvanger van TOP kwam heel sporadisch aan scoren toe.

PKC deed dat wel en liet dat in woord en gebaar zien. Na bijna ieder doelpunt juichten de PKC’ers uitdagend richting de bank van TOP. Bij rust keken de bezoekers al tegen een vrij uitzichtloze 17-9 achterstand aan.

Hoewel TOP in de tweede helft naarstig op zoek ging naar eerherstel, bleef de thuisploeg comfortabel overeind. Met een marge van acht doelpunten hoefde PKC zich ook geen zorgen te maken. Sterker nog, PKC bouwde de voorsprong uit naar 22-12 en liep onder leiding van een ontketende Laurens Leeuwenhoek zelfs uit naar 25-12. TOP moest lijdzaam toezien hoe de ploeg uit Papendrecht de wedstrijd bijna feestend uit speelde. Uiteindelijk stopte de vernedering voor TOP bij 29-19.

En dus zullen ze in Sassenheim nog minstens een jaar moeten wachten op een zesde landstitel. TOP was dit seizoen eenvoudig weg te wisselvallig om aanspraak te maken op het zaalkampioenschap. Hoewel de ploeg van coach Leon Braunstahl in de play-offs tekenen van herstel vertoonde - zo werd de eerste halve finale in Papendrecht op wilskracht wel gewonnen - bleef de absolute topvorm ver weg.

Duel twee werd in de eigen sporthal De Korf misschien nog ongelukkig verloren, maar dinsdagavond maakte PKC duidelijk wie zich over drie wedstrijden het sterkst mocht noemen. De ploeg uit Papendrecht neemt het zaterdag in de finale in Ahoy op tegen Fortuna dat in de derde en beslissende wedstrijd met 22-15 te sterk was voor Koog Zaandijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.