Roeier Ward van Zeijl nationaal kampioen in de skiff

Ward van Zeijl.© Archieffoto Taco van der Eb

Coen Eggenkamp
Zevenhuizen

Lichtgewicht roeier Ward van Zeijl is er afgelopen weekeinde op de Willem Alexanderbaan in geslaagd de nationale titel binnen te halen in de skiff.

In de finale nam de Leiderdorper vlak voor de helft van de race de leiding om die niet meer af te staan. De Amsterdammer Willem Buist kwam in het slotstuk nog dichtbij maar Van Zeijl kon hem met een kleine anderhalve seconde voorblijven. ,,De race ging precies zoals ik wilde. Ik lag sneller vooraan dan ik gewend was maar wist zijn aanval af te slaan” aldus de 29-jarige roeier.

Na de finish was er een flinke oerkreet te horen over de Willem Alexanderbaan vlak boven Rotterdam. ,,Die schreeuw kwam van diep. Ik ben in mijn roeicarrière al vrij vaak dichtbij geweest maar pakte nog nooit de nationale titel. Vaak verpestte ik het in de finale en hield ik mijn hoofd niet koel. Nu lukte dat eindelijk wel. Ik weet al een tijdje dat dit mijn laatste roei-jaar is en dan is het extra bijzonder als je dan eindelijk kampioen wordt.”

De winst was des te opmerkelijker omdat Van Zeijl vorig weekeinde nog actief was bij de Europese kampioenschappen in Varese en daar de bronzen medaille pakte. ,,Ik heb me daar volledig op gefocust waardoor ik amper kilometers heb kunnen maken in de skiff. Vooraf was ik er dan ook niet helemaal zeker van dat ik zou kunnen winnen.”

Net als Van Zeijl baarde ook Lisa Bruijnincx opzien tijdens het NK. De roeister van Njord pakte de bronzen medaille bij de vrouwen en kon zich daarmee ook kronen tot nationaal kampioen bij de roeiers onder de 23 jaar.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.