GroenLinks Noordwijk zoekt vrouwen en jongeren

Cynthia Maan,© foto groenlinks

Sjaak Smakman
Noordwijk

GroenLinks Noordwijk is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Ook wie (nog) geen lid is, kan zich melden bij de partij.

GroenLinks Noordwijk roept met name ook vrouwen en jongeren op om zich aan te melden. Voorzitter Gerhard Schwehm: ,,Hoewel ze sinds de invoering van het actief vrouwenkiesrecht in 1919 al meer dan honderd jaar verkozen kunnen worden, is het aantal vrouwen in gemeenteraden nog steeds bedroevend laag. Ook de samenstelling van de gemeenteraad in Noordwijk getuigt niet echt van een gezond evenwicht.”

Schwehm doelt daarbij op de twee grootste fracties, VVD en CDA die elk vijf leden tellen. De VVD-fractie bestaat helemaal uit mannen, het CDA heeft één vrouw in de fratie. Van de 27 raadsleden in Noordwijk zijn er tien vrouw.De fractie van GroenLinks bestaat uit Louis Koppel en Cynthia Maan.

Daarnaast moeten er volgens GroenLinks ook meer jongeren inde raad. ,,Ook hier spreekt de huidige samenstelling van de gemeenteraad boekdelen. Hoog tijd voor verandering”, laat Schwehm weten.

Wie belangstelling heeft om GroenLinks na 22 maart in de Noordwijkse politiek te vertegenwoordigen kan zich tot en met 30 mei melden via kandidatennoordwijk@groenlinks.nl. De commissie is via dit adres ook bereikbaar voor meer informatie, vragen en een profielschets voor het raadlidmaatschap. Alle aanmeldingen en vragen worden discreet behandeld.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.