72-jarige vrouw op scootmobiel beroofd van geld onder bedreiging van boksbeugel in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Een 72-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is zaterdagmiddag bij het bruggetje ter hoogte van de Delftzichtweg en de Halverwege door twee jongens beroofd. De vrouw moest haar geld en persoonlijke bezittingen afstaan onder dreiging van een boksbeugel.

Het slachtoffer reed rond 13.30 uur op de Delftzichtweg in de richting van de Oudhoornseweg toen er plotseling twee jongens op een lichtblauwe scooter achter haar reden. De jongens achtervolgden de vrouw en reden haar ter hoogte van het bruggetje bij de Oudhoornse kerk klem.

De verdachten eisten onder bedreiging van een boksbeugel geld en de persoonlijke eigendommen van de vrouw. Het slachtoffer gaf hen geld en daarna reden de twee verdachten op de scooter weg in de richting van de Oudhoornseweg en sloegen daar linksaf in de richting van het centrum.

De eerste verdachte wordt tussen de 16 en 18 jaar oud geschat, heeft een smal postuur, droeg een donkere trui met capuchon en heeft een licht getinte huid.

De andere verdachte wordt ook tussen de 16 en 18 jaar oud geschat, heeft een fors postuur, droeg een trui met capuchon over zijn hoofd en heeft een licht getinte huid.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.