Hockeyer Jorrit Croon: ’We gaan met een kleinere groep door en met die spelers moeten we het doen’

Jorrit Croon© Archieffoto United Photos/Koen Suyk

Jorrit Croon

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. Het Leidsch Dagblad volgt onder andere hockeyer Jorrit Croon (22) tijdens zijn voorbereiding.

,,Als kleine jongen bezocht ik wedstrijden van de Euro Hockey League. Een paar weken geleden won ik met Bloemendaal voor de eerste keer in mijn carrière diezelfde EHL. Naar dat finaleweekend had ik enorm uitgekeken. Een groot toernooi waarin wij speelden tegen internationale topploegen. Helaas zonder publiek, maar daarom niet minder spannend en in bijzondere omstandigheden. Het ene moment speelden we onder een lentezonnetje, het andere in de sneeuw.

Het winnen van de EHL was de eerste prijs die ik met Bloemendaal dit seizoen pakte. Het moet gezegd: het smaakt naar meer. Na de EHL heb ik een week rust genomen. Ik had last van mijn achillespees en even pas op de plaats maken was verstandig. Daarna ben ik er weer vol ingegaan tegen Kampong en Amsterdam en dat ging prima. We maken ons met Bloemendaal nu op voor de play-offs om het landskampioenschap waarvoor wij ons al geplaatst hebben. Mooi is het om te zien hoe de spelers van zestien, zeventien jaar presteren. Ja, ik ben met mijn tweeëntwintig jaar al een routinier, haha.

Dat we eerste eindigen in de competitie betekent, dat we ons al geplaatst hebben voor de volgende EHL en in de play-offs het thuisvoordeel hebben. Het maakt mij niet uit wie de tegenstander in de halve finale wordt. Dat kan Den Bosch zijn, de enige ploeg waar wij in de competitie van verloren. Als het de Brabanders worden, dan vinden zij een gretig Bloemendaal tegenover zich dat die misser in de competitie graag rechtzet.

Vanwege de drukke perikelen voor de clubs liggen de trainingen bij het Nederlands team stil. Na de play-offs gaat de focus volledig richting EK begin juni in Amstelveen en de Olympische Spelen. Enkele weken geleden was er bij Oranje weer een selectiemoment, waarop bekend werd wie door mocht en wie afviel. Altijd spannend, hoewel ik er vertrouwen in had dat het goed zou komen. Dat gebeurde gelukkig ook. We gaan met een kleinere groep door en met die spelers moeten we het doen.”

trainen voor tokio

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.