Boa’s in Leiden hebben ’pittig ingegrepen’ met aanhoudingen, in beslagname geluidsdragers en door grote groepen te sommeren zich aan de coronaregels te houden [video]

Het is druk op het Plantsoen.© Toon van der Poel

Het Plantsoen.© Toon van der Poel

Het Plantsoen.© Toon van der Poel

Het Plantsoen.© Toon van der Poel

1 / 4
Annalaura Molducci
Leiden

Boa’s hebben aanhoudingen verricht op Koningsdag in het Plantsoen en de parken in Leiden. Ook werden grote groepen feestvierders gesommeerd zich aan de anderhalve meter afstand te houden. Wildplassers werden op de bon geslingerd.

Her en der zijn er in de loop van de middag boetes uitgedeeld en mensen aangehouden. ,,Het gaat om geluidsoverlast en het zich niet houden aan de anderhalve meter afstand”, zegt een woordvoerster van de gemeente.

Kort voor 20 uur werd het wat rustiger in de parken en de plantsoenen. ,,De toestroom van mensen is eruit. Het is rustiger en goed beheersbaar, maar daar is wel een pittig optreden door de boa’s aan voorafgegaan.”

De boa’s hebben veel feestvierders aangesproken en een paar mensen aangehouden. Volgens de gemeentewoordvoerster werd het rond vijf uur vooral druk in de parken en het Plantsoen en traden de boa’s op door personen aan te spreken die zich niet aan de anderhalve meter houden. Ook werd de sfeer wat grimmiger omdat er de nodige alcohol was genuttigd. Toch hoefde de Mobiele Eenheid niet in te grijpen en was het nog niet zo erg als in het Vondelpark in Amsterdam waar de Mobiele Eenheid paraat was.

(Tekst loopt door onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wildplassers zijn her en der op de bon geslingerd door de boa’s. Op wildplassen staat een boete van 140 euro. Groepen personen worden wel aangesproken maar zijn nog niet weggestuurd, zo constateerden ooggetuigen ’s middags.

Ook in het Huigpark was het druk. Daar liep af en toe een handhaver langs om de boel in de gaten te houden, maar ze traden niet op.

(Tekst loopt door onder de foto)

Het Huigpark in de namiddag.© Mediahuis

Her en der in Leiden is Koningsdag dinsdag uitbundig gevierd. Omdat het mooi weer was, trokken feestvierders de parken in en gingen ze langs de walkant zitten met alcohol en eten. Ook op het water was het gezellig druk met volle boten.

Horecapersoneel dat druk doende was om de terrassen klaar te zetten keek het met lede ogen aan, omdat de terrassen pas morgen open mogen.

Ook op de Nieuwe Rijn in Leiden is het druk.© Mediahuis

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.